Σύνδεσμος "Για το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας":
http://pnyka1937.blogspot.gr/p/blog-page_24.html

Σύνδεσμος για την εφημερίδα:
http://pnyka1937.blogspot.gr

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ": Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ



             
Με αφορμή που έρχεται σε Αθήνα και Σκόπια, μετά τις Ευρωεκλογές, ήτοι τον Ιούλιο μήνα  του 2014,  ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μάθιου Νίμιτς για συνομιλίες  μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αναδημοσιεύονται μέσω της ηλεκτρονικής δημοσιολογικής εφημερίδας  «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» τα ακόλουθα  πέντε (5) άρθρα για το Σκοπιανό του συγγραφέα Ιωάννου Καρακώστα, τα οποία είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το 2008 και ύστερα και ενόψει των νέων συνομιλιών αυτά επαναφέρονται στη δημοσιότητα, προκειμένου να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις όλων των Ελλήνων και του Απανταχού Ελληνισμού, για να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα και δίκαια, τα οποία μπαίνουν στη δίνη μιας ανερμάτιστης και μυστικής διπλωματίας, που, όπως διαφαίνεται, θα απολήξουν  σε βάρος του έθνους και της πατρίδας μας. Η Εφημερίδα μας είναι αποφασισμένη να ζητήσει, αντί της συνέχισης των συνομιλιών μέσω της  συστημικής διπλωματίας, την προκήρυξη Δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός και ο Απανταχού Ελληνισμός.
                                                ΑΡΘΡΟ  5ο
        Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!

1) News.kozaninet.gr  Δημοσίευσε:  On Δεκεμβρίου - 7 – 2009

2)  Το ίδιο άρθρο αναρτήθηκε από   Blog  Λυκόφρων την 2-12-2009  και 

3) Ιάσωνος  Σχίζα Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 10:00
 ( 5 Αξιολογήσεις )             Εμφανίσεις: 376

                Γράφει: Ιωάννης (Ίων) Καρακώστας, συγγραφέας, μέλος 
                              της  Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, π. Βουλευτής.    
Η υποχώρηση για εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό, αποτελεί παραχώρηση ιστορικού και εθνικού δικαιώματος.
      Η ιστορία, η διανόηση και τα γεγονότα μάς ομιλούν:

Α. «Έστι γαρ Ελλάς και η Μακεδονία».  (Στράβων, ιστορικός 67 π.Χ)
Β.  «Το έθνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει»  (Χαρίλαος Τρικούπης)
Γ. «Έλληνες, ό, τι  είστε, μην ξεχνάτε,/ δεν   είστε απ’ τα  χέρια σας, μονάχα,/
     όχι, χρωστάτε  και  σ’ όσους ήρθαν,/ πέρασαν θα ’ρθούνε  θα περάσουν,/
     κριτές θα μας δικάσουν  / οι αγέννητοι, οι  νεκροί!  (Κωστής Παλαμάς)
Δ. «Τ’ όνομά μας η ψυχή μας»  (Οδυσσέας Ελύτης, νομπελίστας ποιητής)

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.
1)  "Σε ό, τι αφορά την ονομασία, για μένα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο "Μακεδονία", υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων". Κι αυτό διότι, όπως εξηγούσε, το θεωρούσε "όχημα αλυτρωτισμού".(Ανδρέας Παπανδρέου, Πρωθυπουργός)
2) "Το επιχείρημα ότι η Ελλάδα υπερβάλλει, διότι τα μικρά Σκόπια δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, είναι αντιφατικό και επικίνδυνο, για να μην πούμε παράλογο! Αν τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή, αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να εγγυηθεί ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν, στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα. Πρέπει να θυμούνται και το χθες για να μη το ξαναζήσουν αύριο". (Κων/νος Καραμανλής, πρόεδρος Δημοκρατίας)
3) «Να κινητοποιηθούν  οι διανοούμενοι για τα Σκόπια». Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:   Εφημ. Τα Νέα, 14/10/08
                  Πολιτικές  αποφάσεις για το Σκοπιανό
1) Στις 16  Δεκεμβρίου  1991 το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης ομόφωνα ψήφισε ότι «Δεν θα αναγνωρίσουν όνομα για το νοτιότερο άκρο της Γιουγκοσλαβίας, που μπορεί να εμπεριέχει εδαφικές διεκδικήσεις στο μέλλον».
2)  Στις 13 Απριλίου 1992, το Συμβούλιο των αρχηγών των πολιτικών  κομμάτων, υπό την προεδρία του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή, αποφάσισε: «Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνο αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η Ενωμένη Ευρώπη στις 16 Δεκεμβρίου  1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση  ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».
3) Στις   26 Ιουνίου 1992,  πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα Σύνοδος κορυφής κατά την οποία  λήφθηκε  η απόφαση: « Η αναγνώριση των Σκοπίων με την προϋπόθεση ότι το όνομα δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία».
4)  Στις 27 Ιουνίου 1992 οι ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης ψηφίζουν ομόφωνα το  αυτό με τις  Ελληνικές  θέσεις.
5) Την  3η  Οκτωβρίου 1992, ο τότε  υποψήφιος πρόεδρος τω ΗΠΑ και μετέπειτα πρόεδρος Κλίντον είχε δηλώσει:  «Στηρίζω την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τι συνέβη από εκεί κι ύστερα και άλλαξαν τα πράγματα επί  το δυσμενέστερο;      Να,  τι συνέβη!                 
6) Στις  24 Ιανουαρίου  1993, Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία πρότειναν  την αναγνώριση των Σκοπίων  από τα Ηνωμένα Έθνη με τη συμβατική ονομασία  FYROM. Η Ελληνική Κυβέρνηση, δυστυχώς, συμφωνεί.                                    
7) Την  6η  Μαρτίου  1993, ο τότε πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε στο υπουργό του Σαμαρά: «Εγώ το θέμα της ονομασίας δεν το θεωρώ σημαντικό».                             
8) Την 7 Απριλίου 1993, επισημοποιήθηκε η ονομασία FYROM  από τον Ο.Η.Ε.  Ο  πρόεδρος Κλίντον και τα άλλα  στελέχη του εξεπλάγησαν  για την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης, που δεν επέμεινε  στις  γνωστές  Ελληνικές  θέσεις της.
9) Στις 13 Σεπτέμβρη 1995, με την «Ενδιάμεση Συμφωνία», εγκαταλείπονται  οι  προνοητικοί όροι  και αναγνωρίζεται το κράτος των Σκοπίων, χωρίς καμία εγγύηση για το όνομα και ακολουθεί εκ μέρους της Ελλάδας η άρση του οικονομικού εμπάργκο.
10) Τέλος, την 2 Οκτωβρίου 2008  στη Σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου η Ελληνική κυβέρνηση, με τη σύμφωνη συγκατάθεση των πολιτικών κομμάτων, για σύνθετη ονομασία  των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό,  άσκησε Βέτο, με το οποίο αποσοβήθηκε μεν  η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά μετά τη Συνθήκη  τα Σκόπια, με την πολιτική τους, απέδειξαν ότι έχουν επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Μακεδονίας –Θράκης,  που η Ελλάδα, σήμερα,  επιβάλλεται ν’ αλλάξει πολιτική στο Σκοπιανό.
                                     Σχόλια - δηλώσεις
Α)   Η ονομασία FYROM  αποτέλεσε το «Δούρειο Ίππο», διότι το  νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας αναγνωρίστηκε, ως νέο κράτος με  αυτή την ονομασία, αναγνώριση που  αποδέχθηκε, δυστυχώς και η  Ελληνική κυβέρνηση. 
Β) Για το ζήτημα αυτό ο Αμερικανός Λι  Χάμιλτον, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Συμβιβαστήκατε αστραπιαία και δεν προλάβαμε να σας  βοηθήσουμε. Μας  αφήσατε σύξυλους με την υποχώρησή σας».
Γ)  Σύμφωνα με τη δήλωση του Ελληνοαμερικανού  Κρίς Σπύρου: «Το 1992 η Ελληνική κυβέρνηση, δημόσια και επίσημα εργαζόταν να αποτρέψει την κυβέρνηση Μπους (του πρεσβύτερου) να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Όμως παρασκηνιακά συζητούσε ένα σύνθετο όνομα».
Δ) (347) Ακαδημαϊκοί λένε Όχι στη Σκοπιανή προπαγάνδα και στο σφετερισμό της Ελληνικής ιστορίας.
Για ανατροπή της Ιστορίας, την οποία οι ΗΠΑ δεν έχουν αρμοδιότητα να υποστηρίζουν, κάνουν λόγο (347) ακαδημαϊκοί, καθηγητές Ιστορίας-Αρχαιολογίας, στην πλειονότητά τους Αμερικανοί, αναφερόμενοι στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Με γράμμα που έστειλαν, στις 18 Μαϊου 2009,  στον Λευκό Οίκο, στον Barack Obama (347) καθηγητές από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως αυτό του Χάρβαρντ, του Πρίνστον και της Οξφόρδης, ζητούν την παρέμβασή του «σε αυτή την ανοησία που έχει ξεπεράσει τα όρια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, καλώντας τον παράλληλα να βοηθήσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να κατανοήσει πως δεν μπορεί να οικοδομηθεί εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας.  Ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια ιστορικά συντρίμμια που άφησε στη Νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, όταν ο Τζορτζ Μπους, την 4-11-2004, αναγνώρισε μονομερώς τη Δημοκρατία της Μακεδονίας». «Εδώ στην Αμερική ο κόσμος πιστεύει πως πρόκειται για μια διένεξη μεταξύ των δύο χωρών για το όνομα, επειδή η Ιστορία των Βαλκανίων και του Αιγαίου δεν έχει διδαχθεί τόσο λεπτομερώς στην Αμερική». Ο Ρίτσαρντ Μάρτιν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Στάντφορντ της Καλιφόρνιας, πιστεύει πως «η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η σκοπιανή κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή θα ήταν η απλή παραδοχή των ιστορικών γεγονότων, τα οποία μπορούν να εξακριβωθούν από τους αμερόληπτους  ιστορικούς καθηγητές, καθώς και η διεξοδική αποποίηση κάθε απαίτησης ελληνικού εδάφους. Όλα αυτά θα ήταν μια καλή αρχή».  Η επιστολή με τις υπογραφές βρίσκεται στην ιστοσελίδα:  macedonia-evidence.org/obama-letter.html
Ε) Καταπέλτης είναι για όλους η πρόσφατη συνέντευξη του «Κίρο Γκλιγκόρωφ, πρώτου Πρόεδρου της Δημοκρατίας των Σκοπίων, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σαββίδη που δημοσιεύθηκε την 25η Οκτωβρίου 2009 στην εφημερίδα «ΤΟ ΘΕΜΑ», απόσπασμα της οποίας ακολουθεί και που κυριολεκτικά: «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» την εθνικιστική κυβέρνηση του Νικόλα Γκρουέφσκι δηλώνοντας: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή», αγνοώντας την «αρχαιομακεδονική» υστερία των τελευταίων ετών στα Σκόπια. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Προφανώς γελούν (προσθέτω) και για όσους θεωρούν τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»…….    «Κομμάτι της Ελλάδος είναι σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδος στα εδάφη αυτά και βεβαίως το δικαίωμα να το διατηρήσει.  Η Βουλγαρία, ως γνωστόν, κατέλαβε το 1912 τμήμα της βορείου Μακεδονίας που το ονόμασε ΠΙΡΙΝ και δεν το ονόμασε «Μακεδονία». Η πρόταση να ονομαστεί η Δημοκρατία αυτή βόρεια Μακεδονία είναι παράλογη. Τα Σκόπια ήταν πρωτεύουσα της Βαρντάρσκα κατά την αρχαιότητα και την Ρωμαιοκρατία. Κατά την Τουρκοκρατία πρωτεύουσα του Κοσυφοπεδίου και τελευταία η Βαρντάρσκα της νοτίου Σερβίας. Δεν είναι σοβαρό τα Σκόπια να ονομαστούν σήμερα πρωτεύουσα της βόρειας Μακεδονίας».
ΕΡΩΤΗΜΑ:  Φταίνε οι ξένοι;  ΟΧΙ, μόνο, αλλά και Εμείς, περισσότερο! Ο εχθρός  (οι Εφιάλτες) βρίσκεται εντός των τειχών μας!
Τι  άλλη, λοιπόν, χρεία έχουμε, ύστερα από τις τόσο σημαντικές - και όχι μόνο-μαρτυρίες, να επιμένουμε, εμείς ως Ελλάδα, στην παράλογη κόκκινη γραμμή, της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό; Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι, η υποχώρηση για εκχώρηση στα Σκόπια του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», αποτελεί  παραχώρηση, με ό, τι αυτή συνεπάγεται  στο μέλλον για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας; Η  σύνθετη ονομασία είναι παγίδα και, αν η  Ελλάδα δεν θέσει την υπογραφή της δεν μπορούν ποτέ τα Σκόπια να αναγνωριστούν, ως «Μακεδονία». Ας συμπήξουν «Εθνικό Μέτωπο» οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Χώρας, με επιστροφή στην πολιτική που χάραξαν οι αείμνηστοι Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Επιτέλους, πατέρες του Έθνους, το Έθνος απαιτεί να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και, αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις οποθενδήποτε προερχόμενες πιέσεις,  χρέος έχετε να προσφύγετε στον κυρίαρχο Λαό, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος, να αποφανθεί με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Ας μας εμπνέει το ηχηρό ΟΧΙ των Κυπρίων στο σχέδιο Ανάν. Είναι η μόνη ενδεδειγμένη δημοκρατική  λύση, που δεσμεύει όλους, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Χώρας, εφόσον ισχυριζόμαστε ότι πιστεύουμε στη Δημοκρατία, στην οποία Ύψιστη Αρχή είναι η Λαϊκή Κυριαρχία.     Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2009
Επιτρέπεται  η αναδημοσίευσή του  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΙΧ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου